Karvanpoisto

Karvanpoisto on suosittua erityisesti kesän lähestyttyä, kun sääret alkavat taas vilahdella katukuvassa. Myös yhä useampi mies haluaa päästä eroon karvoista.

Sileää karvatonta säärien ihoa pidetään tärkeänä osana länsimaista kauneusihannetta. Siksi moni nainen haluaakin päästä eroon säärikarvoista.

Ihokarva kasvaa noin ihon sisällä noin 2 -3 mm pitkässä karvatupessa. Karvankasvu on tyypillisesti noin 1 cm kuukaudessa.

Ratkaisuista epilaattori, kylmävahaus, kuumavahaus (lämminvaha) ja sokerointi ovat tilapäisiä ratkaisuja, joilla iho saadaan näyttämään sileältä tietyn aikaa. Elektrolyysi ja karvanpoisto laserilla ovat pysyvävaikutteisia karvanpoistoja.

Ihokarvojen poisto kosmetologilla

Kosmetologin suorittama karvanpoisto on yksi tapa vähentää jatkuvan höyläämisen tarvetta. Tyypillisesti karvanpoisto joudutaan toistamaan kuukausittain karvojen kasvun vuoksi. Hinta on tyypillisesti muutamasta kympistä aina satasiin. Erilaisia hoitomenetelmiä on useita.

Vahaaminen

Vahaus voidaan tehdä ns. kylmä- tai kuumavaus (lämminvaha) hoidolla. Vahauksen etuna on, että karva lähtee irti juurineen. Höylää käytettäessä pisteliäs sänki tulee helposti esille jo seuraavana päivänä höyläksestä. Sen sijaan vahaus luo pidempivaikutteisen sileän ihon.

Kylmävaha on helppo ratkaisu. Karvat poistetaan repäisyliuskojen avulla.

Kuumavahaus eli lämminvaha toimii samalla periaatteella, mutta vaha on lämmitettyä. Lämmitetyn vahan levittämisen jälkeen karvat poistetaan repäisyliuskojen avulla.

Sokerointi

Sokerointi on erittäin suosittu karvanpoistomenetelmä. Se pohjautuu vuosituhansia vanhaan egyptiläiseen menetelmään. Tosin sen modernimpi versio on peräisin Pohjois-Amerikasta. Sokerointi karvanpoistomenetelmänä sopii erityisesti myös herkkäihoisille. Se on erittäin luonnonmukainen karvojenpoistotapa.

Elektrolyysi

Elektrolyysi on karvanpoistomenetelmä, jossa ihokarvat poistetaan työntämällä karvatuppeen ohut neulamainen elektrodi, jonka avulla ohjataan sähkövirta karvaan ja käräytetään karvanysty. Elektrolyysin ongelma on menetelmän hitaus. Jokainen karva on läpikäytävä yksitellen.

Karvanpoisto laserilla

Häiritseväksi koettuja ihokarvoja on mahdollista poistaa pysyvästi laserhoidolla. Laserilla pystytään kuitenkin vailuttamaan ainoastaan kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Osa karvoista on ns. lepovaiheessa ja näihin laserointi ei vaikuta. Tämän vuoksi laserkäsittely joudutaankin toistamaan 3 – 6 kertaa. Ihokarvojen poiston laserilla suunnittelee ihotautilääkäri.